Újdonság: végre Magyarországon is van programozás tanfolyam blog!

0
225
programozói tanfolyam

A napokban elég nagy érdeklődést generált szakmai körökben egy olyan blog, amely folyamatosan tudósít a StudiCore online Java tanfolyamon elért haladásról. A blogger, aki csak ViktorJava néven vezeti az oldalát, azért dobott követ a kissé lagymatag blogszcénába, mert a programozás tanulásáról általában nem készülnek blogok magyar nyelven.

Természetesen számos weboldal van, ahol az újdonsült programozók feltehetik a kérdéseiket egy-egy programozással kapcsolatos kérdésben, de ezek csak erre szolgálnak. Olyan blog, ahol a kezdetektől vezetve van a haladás, mindig beszámolnak az aktuális problémákról és nehézségekről, ritkaságszámba megy.

A ViktorJava nem szponzorblog, nem ferdíti el az igazságot, hanem tényleg megmutatja azt, hogy mennyi nehézséggel járhat a programozóvá válás. Jó hír azonban, hogy ezek a feladatok megoldhatók, és szinte bárki előtt nyitva áll ugyanez az út. Azért szinte, mert nagyon sok kitartás és küzdeni akarás kell az új ismeretek megtanulásához, de világszerte millióan is átestek ezeken a nehézségeken. A magyar nyelvű blog abban nyújthat segítséget, hogy az újonnan induló hallgatók is erkölcsi támogatást kapjanak, illetve, magyarul találhatnak megoldásokat a felmerülő problémákra.

A blogger most végezte el a Java programozás tanfolyam alapszakaszát, már képes arra, hogy önállóan fejlesszen grafikus felületű, adatbázisokat használó programokat. És ezzel még nem ért véget a tanulás, hiszen ViktorJava máris meghatározta a következő célokat maga előtt. Folytatni szeretné a StudiCore képzését, ahol olyan modulok várnak rá, mint a Maven, a Git, a JPA és a HTML/CSS. Ezek mellett érdeklődik a Java alapú weboldalkészítés iránt is, és szabadidejében nagy adattömböket dolgoz fel a Java segítségével.

A blogposztokat olvasva számos érdekesség rajzolódik ki még azok számára is, akik sohasem akartak programozók lenni, vagy egyelőre még kivárnak. Egyrészt, szépen felépül az a folyamat, ahogyan ma Magyarországon ma valaki kezdő Java programozó lehet. Másrészt, olyan kulisszatitkok és érdekességek ismerhetők meg a bloggerről is, ami közelebb hozza az átlagemberekhez a sokszor még túlságosan is kockának gondolt programozókat. Így nem csak a programozás miatt érdemes olvasgatni a ViktorJava cikkeit, hanem az életérzésért is, egyfajta folytatásos regényként, mely a szemünk előtt íródik.

ViktorJava készített egy Facebook oldalt is, ahol a közösségi média platformot használók értesülhetnek az újdonságokról, és a közzétett bejegyzésekről. Itt található.